GYŐRLADAMÉR
község hivatalos honlapja

Hírek

Felhívás

2020-02-07 Akár 6 millió forint támogatást is nyerhetnek a Civil Szervezetek.

Győrladaméri Civil Szervezetek FIGYELEM!!!

A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a Győr-Moson-Sopron Megyei Civil Információs Centrum címbirtokosa civil fórumot szervezett 2020.01.30-án (csütörtökön) a csornai Premontrei Apátság dísztermébe, melyről bővebben az alábbi linken tájékozódhatnak.
https://youtu.be/3fY8IIrHkNw

Várhatóan egy hónap múlva írják ki a pályázatot, és 5 milliárd forint keretösszegig nyújthatják be forrásigényüket a Magyar Falu programban. Az 5 ezer lélekszám alatti településen működő, ott székhellyel rendelkező civil szervezetek pályázhatnak. A támogatásokból rendezvényekre, vagy programokra 2 millió forintig lehet pályázni.
Ingatlanvásárlásra, ingatlanfejlesztésre 6 millió forintig lehet támogatást igényelni. Utóbbinál, amennyiben az adott ingatlan az önkormányzati, vagy egyházi tulajdonban van, ez esetben a civil szervezetnek már a pályázat benyújtásakor rendelkeznie kell hosszútávú ingyenes használatba vételi szerződéssel. Motorral hajtott jármű beszerzésére 4 millió forintig, egyéb eszközbeszerzésre 2 millió forintig pályázhatnak a civil szervezetek.
Reméljük Győrladamér esetében is eredményesen szerepelhetünk a Falusi Civil Alap pályázatain.
Sikeres előkészületeket!
Pappné Kett Adrienn

Polgármesteri fogadóóra

2020-01-31 Tisztelt Lakosság!

Ezúton értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy 2020. február 04-én a polgármesteri fogadóóra elmarad.
Megértésüket köszönöm!
Pappné Kett Adrienn polgármester

TÁJÉKOZTATÁS - GYHG GYŐRI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT.

2020-01-30 Tisztelt Lakosság!
Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a GYHG társaságA 2020. február 1-jével járatoptimalizációt hajtott végre, így hulladékgyűjtő gépjárműveink járatnapokon előbb érkeznek Győrladamér településre.
A közszolgáltatási feladatinak maradéktalan teljesítése érdekében kérjük, hogy a lakosságot az ürítésre szánt edényeket járatnapon reggel 6 órára járatútvonalra, jól látható helyre helyezze ki.

Elkerülő út

2020-01-30 Dr. Nagy István agrárminiszter, országgyűlési képviselő és Németh Zoltán Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke is megtisztelt bennünket a 2020.01.24-én megtartott Alsó-Szigetköz talán legnagyobb problémáját jelentő településeket elkerülő út lehetséges nyomvonalának kijelölését célzó előzetes egyeztetésén. Győrújfalu, Győrzámoly, Győrladamér, Dunaszeg és Vámosszabadi polgármesterei egyetértenek abban, hogy az 1401-es út rendkívüli forgalmára mielőbbi megoldást kell találni, melyhez alapos előkészítés szükséges. A megyei rendezési terv jelenleg zajló módosítása is lehetőséget biztosít a települések számára egy új összefogás megkezdésére.
A megbeszélést követően dr. Nagy Istvánt tájékoztattam a jövőbeni elképzelésekről és a megoldandó feladatainkról.

Pályázati kiírás

2020-01-30 A Dunaszentpáli Közös Önkormányzati Hivatal jegyzői pozícióba keres munkatársat.
részletek:
https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=z1be8tfce9

Jó ötlet börze

2020-01-27

Határjáró túra

2020-01-27

Úszóstég

2020-01-24 A megrongálódott, félig már elsüllyedt úszóstéget az állagmegóvás érdekében Mosoni-Duna partjára helyeztük. A műtárgy közvetlen veszélyt nem jelent, ugyanakkor a korrodált szerkezet további rongálása, a műtárgyra való felmászás veszélyt jelenthet.
Kérjük a lakosságot, hogy a felújításig fokozottan figyeljenek!

Közösség