GYŐRLADAMÉR
község hivatalos honlapja

Hírek

Fogászati rendelés 2018. december

2018-12-14 Tisztelt Lakosság!

Dr. Szegedy Judit fogorvos értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy 2018. december 19 - 2019. január 02-a között a fogászati rendelés szünetel.
Helyettes orvos: 2018. december 19. 20 és 21 -én
9082 Nyúl, Szent István tér 6.
Szerda és pénteki napokon: 8:00 - 11:00 - ig
Csütörtökön: 13:00 - 16:00-ig
Telefonszám: 0620/274-0206

Két ünnep között 2018. december 27-28-án Győrzámolyon: 12:00 - 13:00 óráig.

Betlehem szentelő

2018-12-10

Áramszünet 2018. december 6-án

2018-11-29 Tisztelt Lakosság!
Szolgáltatásaink kiváló minősége és a biztonságos ellátás érdekében folyamatos korszerűsítést hajtunk végre hálózatunkon. A tervszerű fejlesztések elvégzéséhez elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése. Ezért a településükön áramszünet várható a következő időszakban:
2018. december 6-án 8:00 - 12:00 óra között áramszünet lesz a Dózsa György utca 1-19páratlan házszám és 2-14 páros házszámok között, valamint az Arany János utca 1-9 páratlan házszám és 2-28 páros házszámok között.

Megértésüket köszönjük!

Közmeghallgatás 2018.11.27-én

2018-11-08 Meghívó Közmeghallgatásra

Tisztelt Győrladaméri Lakosok!
Győrladamér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2018. november 27. napján 17 órai kezdettel KÖZMEGHALLGATÁST tart, melyre ezúton meghívom.
A helyszín: Győrladamér Község Önkormányzatának Díszterme
9173 Győrladamér, Szent István út 41.

Napirendi pontok:
1.) Beszámoló a képviselő testület munkájáról
2.) Tájékoztatás a környezet állapotáról
3.) közérdekű kérdések, javaslatok

Győrladamér, 2018. november 08.

Kettinger János sk.
polgármester

Győri fogászati ügyelet hétvégi ellátási rendje

2018-11-08 Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatjuk a lakosságot , hogy az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr tájékoztatása alapján 2018. november 17-étől megváltozik a győri fogászati ügyelet hétvégi ellátási rendje:
A fogorvosi ügyelet szombat-vasárnap, valamint munkaszüneti napokon 9 és 15 óra között lesz elérhető.
A hétközi ügyelet időpontja, valamint az ügyelet helyszíne változatlan.

Tájékoztató a Bursa pályázatok beadási határidejének módosításáról

2018-11-08 Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Bursa/4853/2018. ikt számú értesítése alapján tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának döntése értelmében a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2019. évi fordulójában a módosított pályázati beadási határidő:
2018 november 13.

Falugazdászi értesítő csoportos tájékoztatóról

2018-11-06 TÁJÉKOZTATÁSI SZOLGÁLTATÁS
Ikt.sz.: GYMS01-03633-1/2018 MEGHÍVÓ

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megbízásából tisztelettel meghívom Önt a Egységes kérelemhez kötődő támogatásokra vonatkozó kötelezettségek, aktualitások szabályozási háttér és határidők tárgyában tartott csoportos tájékoztatásra.

A csoportos tájékoztatás helyszíne: Polgármesteri hivatal
9173 Győrladamér, Szent István út 41

A csoportos tájékoztatás időpontja: 2018.11.13 08:30 - 09:30
Előadók: Dr. Ajtony Zsolt Lőrincné Témák:
- Egységes kérelemhez kötődő támogatásokra vonatkozó kötelezettségek, aktualitások szabályozási háttér és határidők
- Tájékoztató a 2020 utáni közös agrárpolitika várható kereteiről
- Egyéb aktualitások

Tisztelettel kérjük, hogy a helyszíni regisztráció megkönnyítése érdekében hozza magával kamarai kártyáját, vagy őstermelői igazolványát.

Kérem, részvételi szándékát legkésőbb 2018.11.12 -ig jelezze a www.nak.hu portálon az e-Irodába való bejelentkezést követően, vagy a(z) AJTONY.LORINCNE@NAK.HU címen vagy a +36705296841 telefonszámon!

Megtisztelő jelenlétére számítok!
Tisztelettel:
Dr. Ajtony Zsolt Lőrincné

Kéménysepréssel kapcsolatos tudnivalók

2018-10-25 Legyen biztonságban!
A kéménysepréssel kapcsolatos fontos tudnivalók

A kéményseprő kívánsága: Ne kelljen aggódni a biztonságért

- Tudta, hogy a kéményseprés már minden magánszemély számára ingyenes?
A kémények időszakos ellenőrzése a magánszemélyek számára már több mint két éve ingyenes. Amennyiben családi házban él és a házba nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet, akkor a kéményseprő akkor jön, amikorra a kéménytulajdonos időpontot foglal.

- Mi a menete, ha szeretném kitakaríttatni a kéményemet?
Aki az online ügyintézést választja, a www.kemenysepres.hu honlapon előre megadhat két-három, kéményellenőrzésre megfelelő napot – ebben az esetben a kéményseprők telefonon felveszik az ügyféllel a kapcsolatot és közösen megállapodnak az ellenőrzés pontos dátumáról és idejéről.
A katasztrófavédelem kéményseprői gyakran tájékoztató levelekkel járják végig a településeket. Ilyenkor lehetőség van az ellenőrzés azonnali elvégeztetésére is, de ennek igénybevétele ekkor sem kötelező.
Akik a telefonos ügyintézést kedvelik, ők az előhívó nélkül, ingyenesen működő 1818-as számot hívják. Rövid adatvédelmi információk után válasszák a 9-es, 1-es majd ismét az 1-es gombokkal az Időpontfoglalás menüt, ahol a bejelentkező ügyintéző, a hívó adatainak felvételével elindítja a vizsgálati időpont egyeztetési folyamatát. A katasztrófavédelem munkatársa visszahívja az ügyfelet, és megbeszélik az ellenőrzés napját és idejét.
Emellett fordulhatnak a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetéhez
• e-mailben, a levelet a kemenysepro.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu címre küldve
• postai úton a BM OKF GEK részére címzetten, 1903 Budapest, Pf.: 314. címre küldve
• személyesen, ügyfélfogadási időben várjuk a megyei ellátási csoportjainknál
• a külföldön tartózkodó állampolgárok a +36 (1) 550 1858 helyi díjszabással hívható telefonszámon érik el ügyfélszolgálatunkat.

- Milyen gyakran ellenőriztessem a kéményemet?
Ez attól függ, hogy milyen fűtőeszköz van a kéményhez csatlakoztatva. Ha a házban szilárd tüzelőanyaggal fűtenek, akkor évente, ha gázzal, akkor kétévente egy alkalommal ingyenes a felülvizsgálat.
A társasházban élő magánszemélyekhez írásbeli értesítést követően hívás nélkül érkezik a kéményseprő és ingyenesen elvégzi a sormunkát.

- Mi a teendő, ha gazdálkodó szervezet működik a házban vagy a társasházi lakásban?
Amennyiben családi házban él és a házba gazdálkodó szervezet van bejegyezve, akkor a kéményseprést egy-, vagy kétévente kötelező megrendelni egy kéményseprőcégtől. A szilárd tüzelőanyaggal működő fűtőberendezések kéményeit évente, a gázzal működőket kétévente. A kéményseprésért fizetni kell. A www.kemenysepres.hu honlap Ügyfélszolgálat oldalán irányítószáma megadásával kikeresheti, hogy az ország adott településén mely kéményseprőcégektől lehet megrendelni a munkát.
A társasházban működő gazdálkodó szervezetekhez a kéményseprő hívás nélkül érkezik, de a munka díját ki kell fizetni. Ha a lakásnak saját kéménye van, akkor az egész munka díját, ha a lakás a társasház gyűjtőkéményére van csatlakoztatva, akkor a munka rá eső részét kell kifizetni, például egy tízlakásos társasház esetén a munkadíj egytizedét.

Fontos tudni!
A szakember a kéményvizsgálatról tanúsítványt állít ki. Ezen fel kell tüntetnie az utolsó műszaki vizsgálat évét, valamint az ellenőrzés során elvégzett műszeres mérések eredményét. A katasztrófavédelem kéményseprői készpénzt nem kezelhetnek, nem fogadhatnak el. Végeznek díjköteles munkát is, azonban ezeket előre, írásban meg kell rendelni és a munka elvégzése után, számla ellenében, átutalással kell a díjat megfizetni.
A katasztrófavédelem minden kéményseprője végzett szakmunkás, arcképes igazolvánnyal rendelkezik, egységes munkaruhát visel és a munkavégzéshez biztosított autójuk is jól megkülönböztethető, a katasztrófavédelem feliratai, színei jól láthatóak rajta. Felszerelésük korszerű és teljes, minden szerszámuk, mérőműszerük biztosított.

Közösség