GYŐRLADAMÉR
község hivatalos honlapja

Hírek

Polgármesteri fogadóóra

2020-01-31 Tisztelt Lakosság!

Ezúton értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy 2020. február 04-én a polgármesteri fogadóóra elmarad.
Megértésüket köszönöm!
Pappné Kett Adrienn polgármester

TÁJÉKOZTATÁS - GYHG GYŐRI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT.

2020-01-30 Tisztelt Lakosság!
Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a GYHG társaságA 2020. február 1-jével járatoptimalizációt hajtott végre, így hulladékgyűjtő gépjárműveink járatnapokon előbb érkeznek Győrladamér településre.
A közszolgáltatási feladatinak maradéktalan teljesítése érdekében kérjük, hogy a lakosságot az ürítésre szánt edényeket járatnapon reggel 6 órára járatútvonalra, jól látható helyre helyezze ki.

Elkerülő út

2020-01-30 Dr. Nagy István agrárminiszter, országgyűlési képviselő és Németh Zoltán Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke is megtisztelt bennünket a 2020.01.24-én megtartott Alsó-Szigetköz talán legnagyobb problémáját jelentő településeket elkerülő út lehetséges nyomvonalának kijelölését célzó előzetes egyeztetésén. Győrújfalu, Győrzámoly, Győrladamér, Dunaszeg és Vámosszabadi polgármesterei egyetértenek abban, hogy az 1401-es út rendkívüli forgalmára mielőbbi megoldást kell találni, melyhez alapos előkészítés szükséges. A megyei rendezési terv jelenleg zajló módosítása is lehetőséget biztosít a települések számára egy új összefogás megkezdésére.
A megbeszélést követően dr. Nagy Istvánt tájékoztattam a jövőbeni elképzelésekről és a megoldandó feladatainkról.

Pályázati kiírás

2020-01-30 A Dunaszentpáli Közös Önkormányzati Hivatal jegyzői pozícióba keres munkatársat.
részletek:
https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=z1be8tfce9

Jó ötlet börze

2020-01-27

Határjáró túra

2020-01-27

Úszóstég

2020-01-24 A megrongálódott, félig már elsüllyedt úszóstéget az állagmegóvás érdekében Mosoni-Duna partjára helyeztük. A műtárgy közvetlen veszélyt nem jelent, ugyanakkor a korrodált szerkezet további rongálása, a műtárgyra való felmászás veszélyt jelenthet.
Kérjük a lakosságot, hogy a felújításig fokozottan figyeljenek!

SacraVelo kerékpáros pihenőhely kialakítása

2020-01-24 Győrladamér is részese a SacraVelo – Határon átnyúló kerékpáros zarándokutak hálózata a Duna térségében - projektnek, amely mára a megvalósítási szakaszához ért. A projekt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pozsony és Nagyszombat megyéket fedi le. A projekt a négy megye szakrális emlékeit fűzi fel a kerékpáros turizmus segítségével.
Nagy örömmel számolok be Önöknek arról, hogy a tavalyi munka folytatásaként 2020. január 17-én a SacraVelo projekt keretében a templomunk udvarára kialakítottunk egy új kerékpáros pihenőt, és további fejlesztések is várhatók a projekt folytatásában.
A vallási és kerékpáros turizmust ötvöző projektről részletesen olvashatnak az alábbi linken:
http://www.gymsmo.hu/article/sacravelo-dunamenti-kerekparos-zarandok-halozat-letrehozasa.html

Pappné Kett Adrienn
polgármester

Rövid visszatekintés 2019-re

2020-01-22 Rövid visszatekintés 2019-re

A 2019-es év fontos eseménye volt az önkormányzati választás, eredményeként új vezetés került megválasztása, mely sok újdonságot hozott. A decemberben megjelenő (MI újság Győrladamér) nyomtatott újságból már néhány dologról értesülhettek a lakosok, melyet rendszeresíteni kívánunk évszakonként. Az év végi nagy hajrában sokan sokat tettünk a településért és elmondhatjuk hogy a
- rekord hosszúságú, de eredményes testületi üléseket tartottunk (1 alakuló,1 rendes, 1 rendkívüli), melyet a honlapunkon elérhető jegyzőkönyvekből megismerhetnek;
- településünk számára fontos tárgyalásokat folytatunk és kiemelt eseményeken vettünk részt, mint például
o az Egészségház kivitelezésével kapcsolatos problémák feltárása, melynek legnagyobb problémája, hogy a kivitelezéssel megbízott vállalkozó felszámolás alatt áll, így új közbeszerzési kiírás válik szükségessé, melynek előkészítése zajlik. Mivel a forrás egy része Európai Uniós támogatás, így szakértők és jogi személy bevonása is szükségessé vált. Önkormányzatunk nagy erőkkel dolgozik azon, hogy akár 2020-ban átadásra kerüljön az Egészségház;
o a Sportcsarnok tulajdonviszonyának rendezése is folyamatban van. Ha az önkormányzat tulajdonát képezi a létesítmény, annak hasznosítása is napirendre kerül, de előzetes tárgyalásokat már most is folytatunk.
- szerényen, de feldíszítettük települést az őszi, majd a téli ünnepekre,
- vállalkozóink és intézményeink részére helyi fotókból készült naptárt készítettünk;
- gyermekeink biztonságáért láthatósági mellényeket adtunk a bölcsődés, óvodás és iskolás korú gyermekeinknek
- papíralapú újságot juttattunk minden háztartásnak
- Adventi hétvégéket az eddigiektől eltérően bonyolítottunk le, melyet ezúton is köszönünk az óvodának, a nyugdíjas klubnak, az iskolának és végül, de nem utolsósorban a hivatalnak, testületnek és mindenkinek aki hozzájárult ehhez a közösségi élményhez;
- rászoruló családoknak a karácsony közeledtével pénzbeli és egyéb adományokat juttatunk el (köszönhetően az adható szociális támogatásnak, a családsegítő és a Méhecske Közhasznú Alapítvány adománygyűjtéseinek)
- az óvoda fűtésrendszerének kijavítása megtörtént
- Petőfi tér ideiglenes kialakítása megtörtént;
- új Közös Hivatal alakult, mely a lakosság részére nem észrevehető tevékenység, de az óriási háttérmunkának köszönhetően Dunaszentpál székhellyel vágunk bele az elkövetkezendő 5 év kihívásaiba;
- véradás szervezés is történt decemberben rekordszámú véradóval;
- újszülötteket is köszönthetünk két gyönyörű kislány személyében;
2020-ban folytatjuk a megkezdett munkát és a rengeteg új feladatot, ezekről folyamatosan igyekszünk hírt adni, de a munka az első.

Közösség