GYŐRLADAMÉR
község hivatalos honlapja

Hírek

Tájékoztató a 191/2020. (V.8.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről

2020-05-14 Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a 2020. május 18. napján hatályba lépő fenti számú Kormány rendelet értelmében az engedélyköteles tevékenységek végzésére irányuló kérelmek ellenőrzött bejelentés formájában nyújthatók be, kizárólag elektronikus úton, az erre a célra létrehozott alábbi e-mail címen:

kozoshivatal@gyorladamer.hu

Az engedélyköteles tevékenység – a tevékenység végzésére vonatkozó jogszabályi feltételek fennállása esetén – az engedélyezési eljárás lefolytatása nélkül folytatható, azt követően, hogy a Hatóság döntéséről elektronikus úton értesítette kérelmezőt.

A bejelentésért az engedélyezés, valamint a kapcsolódó szakhatósági eljárások illetékének, vagy igazgatási szolgáltatási díjának 50 %-át kell leróni, vagy megfizetni.

Kérjük a tisztelt ügyfeleket, hogy a kapcsolattartás érdekében bejelentésükön telefonos elérhetőségüket minden esetben közöljék.
Veszélyhelyzet alatti engedélyköteles tevékenység bejelentéséhez szükséges nyomtatvány letölthető a dokumentumtárból.

További kérdés esetén hivatali időben tájékoztatást nyújt Lukácsné Ozsvárt Nikoletta igazgatási előadó a 96/352-016 telefonszámon.

Fogorvosi rendelés

2020-05-06 Tisztelt Lakosság!

A fogászati rendelés szigorú korlátok között folyik május 11. -től, a hét 5 napján
( hétfőtöl--péntekig ) a régi rendelési időben.
Kérem, szíveskedjenek a lakosság tudomására hozni, az alábbi tudnivalókat.

1/ Kérjük, hogy minden esetben telefonon telefonon kérjenek időpontot.

2 / Az épületbe bejönni, csak maszkban szabad.!
Kérjük, hogy a mosdóban alaposan mossanak kezet.

3/ A váróban, csak 2 személy tartózkodhat. A kísérőket kérjük, hogy kint
várakozzanak.

4/ Csak 15 percenként tudunk beteget behívni, a szükséges fertőtlenítési
folyamat miatt.

5/ Aki a jelentkezés előtti napokban lázas volt, vagy köhögött, kérjük jelezze
az időpont kérésénél.

6 / Végleges tömések készítése, a jelenlegi korlátozások miatt, még nem
lehetséges. ( a turbina használata nem engedélyezett )


Tisztelettel : Dr. Szegedy Judit
fogorvos

Föld napja

2020-04-23 ÁPRILIS 22.- FÖLD NAPJA

A Föld napja mozgalom idén 50 éves, hiszen 1970-ben kezdődött egy amerikai egyetemista kezdeményezésére. 1990-ben 20 év múlva vált világmozgalommá és hívja fel a figyelmet a környezetvédelemre.
Magyarország az elsők között csatlakozott a mozgalomhoz. Egyre többen úgy érzik, hogy legalább megpróbálnak valamit tenni ezen a napon a Föld védelmében: fát ültetnek, szemetet szednek, falutakarítást szerveznek, környezetvédelmi vetélkedőket tartanak.

Iskolánkban minden évben tanítás nélküli munkanappal, egésznapos programokkal csatlakozunk e jeles kezdeményezéshez. Sajnos az idén a járványhelyzet miatt az intézményekben tantermen kívüli oktatás folyik, így ez a rendezvény elmarad. De még sem maradunk esemény nélkül április 22.-én.
Fát ültettünk az iskola udvarán. Az idei karácsony földlabdás fenyőfánk volt, ezt ültettük ki a szabadba.

A kisfát különös figyelemmel öntözzük, gondozzuk, hogy mindig figyelmeztessen bennünket e rendhagyó módon történt faültetésre és a Föld védelmének fontosságára.

Húsvéti üdvözlet

2020-04-09 Az idei kicsit más lesz, mint eddig
Nem tudjuk, hogy ez még meddig
Megy, de a lényeg a családi szeretet
Idén nem mennek locsolni a gyerekek

Húsvét ünnepét nem veheti el semmi
A tojást otthon a nagymama festi
Legyen ennyi elég, többet nem lírázunk
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

Általános iskolai beiratkozási

2020-04-08 Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

Jelen tájékoztató levelünk a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos fontos szülői feladatokat tartalmazza. Kérjük, figyelmesen olvassa el!

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben gyermekét a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratni, akkor az intézmény felé csak a szándék megerősítése szükséges, ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik. Amennyiben másik intézményt választanak, akkor kell benyújtani jelentkezési kérelmet a kiválasztott iskolába.

A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy gyermeke általános iskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézze a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, amelyet a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap elérhetőségen talál meg.

A beiratkozás szakaszai:
A beiratkozás két szakaszban történik:
1) A beiratkozás első szakaszában 2020. április 6. 0:00 óra és 2020. április 24. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők adhatják le beiratkozási kérelmeiket, akik
• nem állami fenntartású általános iskolába,
vagy
• állami fenntartású, de körzettel nem rendelkező általános iskolába kívánják gyermeküket beíratni.
A körzetes iskolák listáját a https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index oldalon találhatja meg.

2) A beiratkozás második szakaszában 2020. április 28. 0:00 óra és 2020. május 15. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők végezhetik el a beiratkozással kapcsolatos ügyintézésüket, akik gyermeküket:
• olyan körzettel rendelkező általános iskolába kívánják beíratni, amely azonban nem a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskola .
• a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánják beíratni.
Minden olyan tanuló 2020. április 28-án automatikusan felvételre kerül a lakóhelye, tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába, aki nem nyert felvételt az első szakaszban, illetve nem adta be a jelentkezését más általános iskolába. Ebben a szakaszban szükséges megerősíteni azon gyermekek jelentkezését, akiket a szülők/törvényes képviselők a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretnének beíratni. Tájékoztatásul jelezzük, hogy a gyermek automatikus felvétele a lakóhelye alapján körzetes általános iskolában létesül [az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata 2. d) pontja szerint]. Amennyiben Ön a lakóhelyétől eltérő tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánja beíratni a gyermekét, kérem, hogy vegye fel a kapcsolatot az érintett általános iskolával.

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség, melyeknek bemutatása a jelenlegi helyzetre tekintettel elegendő, ha csak a 2020/21-es tanév első napján történik meg.
• A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány
• A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
• A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
• Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
• Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

Az online felületen a gyermekek körzetes iskolába való beíratási szándékának megerősítése úgy történik, hogy a gyermek azonosításához szükséges adatok megadása után megjelölik az intézményt. Online jelentkezés esetén a felületre fel lehet tölteni a dokumentumok másolatát, személyes megjelenés esetén pedig kérjük bemutatni, illetve átadni az intézményi ügyintézőnek. A 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat alapján az online beiratkozás esetén az eredeti iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor.
Az életvitelszerű ott lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatokat elektronikus beiratkozás esetén a KRÉTA e-Ügyintézés felületén - az adatok megadását követően - az „Előnézet” ikonra kattintva tudja letölteni és aláírást követően fel tudja tölteni a rendszerbe. Személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a formanyomtatványokat az intézmény biztosítja.

* Felhívjuk a figyelmet, hogy iskolánk esetében csak a második szakaszban van lehetőség a beiratkozás folyamatának ügyintézésére ennek időpontja: 2020. április 28-május 15-ig

Amennyiben az elektronikus úton történő beiratkozás az Ön számára nem megoldható, a köznevelési intézmények lehetőséget biztosítanak a személyes ügyintézésre is. Tájékoztatjuk, hogy személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a járványügyi helyzettel összefüggésben bevezetett fokozott óvintézkedésekkel kell számolni.

* Iskolánkban a jelentkezések személyes benyújtására naponta 8-16 óráig van lehetőség kizárólag időpont egyeztetés alapján az alábbi fórumokon:
Telefon: 96/602-748 , +3620/374-69-62
e-mail: iskola@gyorladamer.hu vagy iskolaladamer@gmail.com
Kérjük, hogy az időpont egyeztetés munkanapokon 8-14 óra között történjen.

Felhívjuk figyelmét, hogy a két szakaszban történő beiratkozás során a második szakaszban csak egyetlen általános iskolába kérheti gyermeke felvételét.

Közösség