GYŐRLADAMÉR
község hivatalos honlapja

Hírek

Polgármesteri fogadóóra

2020-01-31 Tisztelt Lakosság!

Ezúton értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy 2020. február 04-én a polgármesteri fogadóóra elmarad.
Megértésüket köszönöm!
Pappné Kett Adrienn polgármester

TÁJÉKOZTATÁS - GYHG GYŐRI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT.

2020-01-30 Tisztelt Lakosság!
Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a GYHG társaságA 2020. február 1-jével járatoptimalizációt hajtott végre, így hulladékgyűjtő gépjárműveink járatnapokon előbb érkeznek Győrladamér településre.
A közszolgáltatási feladatinak maradéktalan teljesítése érdekében kérjük, hogy a lakosságot az ürítésre szánt edényeket járatnapon reggel 6 órára járatútvonalra, jól látható helyre helyezze ki.

Elkerülő út

2020-01-30 Dr. Nagy István agrárminiszter, országgyűlési képviselő és Németh Zoltán Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke is megtisztelt bennünket a 2020.01.24-én megtartott Alsó-Szigetköz talán legnagyobb problémáját jelentő településeket elkerülő út lehetséges nyomvonalának kijelölését célzó előzetes egyeztetésén. Győrújfalu, Győrzámoly, Győrladamér, Dunaszeg és Vámosszabadi polgármesterei egyetértenek abban, hogy az 1401-es út rendkívüli forgalmára mielőbbi megoldást kell találni, melyhez alapos előkészítés szükséges. A megyei rendezési terv jelenleg zajló módosítása is lehetőséget biztosít a települések számára egy új összefogás megkezdésére.
A megbeszélést követően dr. Nagy Istvánt tájékoztattam a jövőbeni elképzelésekről és a megoldandó feladatainkról.

Pályázati kiírás

2020-01-30 A Dunaszentpáli Közös Önkormányzati Hivatal jegyzői pozícióba keres munkatársat.
részletek:
https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=z1be8tfce9

Jó ötlet börze

2020-01-27

Határjáró túra

2020-01-27

Úszóstég

2020-01-24 A megrongálódott, félig már elsüllyedt úszóstéget az állagmegóvás érdekében Mosoni-Duna partjára helyeztük. A műtárgy közvetlen veszélyt nem jelent, ugyanakkor a korrodált szerkezet további rongálása, a műtárgyra való felmászás veszélyt jelenthet.
Kérjük a lakosságot, hogy a felújításig fokozottan figyeljenek!

SacraVelo kerékpáros pihenőhely kialakítása

2020-01-24 Győrladamér is részese a SacraVelo – Határon átnyúló kerékpáros zarándokutak hálózata a Duna térségében - projektnek, amely mára a megvalósítási szakaszához ért. A projekt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pozsony és Nagyszombat megyéket fedi le. A projekt a négy megye szakrális emlékeit fűzi fel a kerékpáros turizmus segítségével.
Nagy örömmel számolok be Önöknek arról, hogy a tavalyi munka folytatásaként 2020. január 17-én a SacraVelo projekt keretében a templomunk udvarára kialakítottunk egy új kerékpáros pihenőt, és további fejlesztések is várhatók a projekt folytatásában.
A vallási és kerékpáros turizmust ötvöző projektről részletesen olvashatnak az alábbi linken:
http://www.gymsmo.hu/article/sacravelo-dunamenti-kerekparos-zarandok-halozat-letrehozasa.html

Pappné Kett Adrienn
polgármester

Közösség