GYŐRLADAMÉR
község hivatalos honlapja

Hírek

Szúnyogyérítés

2019-07-02 Tisztelt Lakosság!

A földi kémiai védekezés 2019. július 05-én a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2019. július 06-07.
A földi kémiai védekezés 2019. július 12-én a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2019. július 13-14.

Felnőtt háziorvosi helyettesítés

2019-07-02 Tisztelt Lakosság!

Dr. Környei Miklós háziorvos értesítési a lakosságot, hogy 2019.07.02-2019.07.05-ig Dr. Bán Barbara helyettesíti.
Rendelési idők:
Szerda: 10:30-11:30 Győrladamér
11:30-12:30 Dunaszeg
Csütörtök: 12:30-14:30 Dunaszeg

Szükség esetén a doktornő saját rendelései is felkereshetők!
Dr. Bán Barbara telefonszáma: 0620/520-5797

Szúnyoggyérítés

2019-06-21 Tisztelt Lakosság!

A földi kémiai védekezés 2019. június 28-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2019. június 29-30.
A légi kémiai védekezés 2019. június 30-án a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában. Tartaléknapok: 2019. július 01-02.

Karate Európabajnokság

2019-06-04 Kedves Lakosság!

Osu! Köszönet a 12. IKOKU Kyokushin Karate Európa Bajnokság főtámogatójának, KETTINGER JÁNOS Győrladamér polgármesterének és a GYŐRLADAMÉRI ÖNKORMÁNYZATNAK! Köszönet a győrladaméri Nagy Sándor Dojo Karate Szakosztály TÁMOGATÓ SZÜLŐI STÁBJÁNAK az önzetlen háttérmunkáért,amely nélkülözhetetlen volt a rendezvény előkészítésében és lebonyolításában ! Köszönet a GYŐRI ÉS GYŐR KÖRNYÉKI KYOKUSHIN KARATE DOJOK MESTEREINEK,BÍRÓINAK,KARATÉSAINAK és BARÁTAINAK, akik közreműködő munkájukkal ill. részvételükkel támogatták a rendezvényt ! Köszönet minden hazai és külföldi résztvevőnek! Osu! B.Zs

Változik a fogorvosi rendelés helyszíne és telefonszáma

2019-05-24 Dr. Szegedy Judit fogorvosnő 2019. májusától az új egészségházban fogadja pácienseit (Győrzámoly, Rákóczi u. 49/B.).
A fogászat telefonszáma is megváltozott, a doktornőt rendelési időben a 96/686-703 telefonszámon érhetik el.
Rendelési idő:

Hétfő 08.00-12.00

Kedd 12.00-17.00

Szerda 08.00-12.00 (iskola fogászat)

Csütörtök 12.00-17.00

Péntek: 08.00-12.00

Méhészek figyelmébe

2019-05-24 A Győri Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya Vámosszabadin tartott 6 db méhcsaládnál mézelő méhek költésrothadás betegséget állapított meg, ezért az érintett méhészetre helyi zárlatot, Vámosszabadi, Győrújfalu, Győrzámoly, Győrladamér, Kisbajcs, Nagybajcs, Abda és Kunsziget településekre községi zárlatot, továbbá Győr alábbi városrészeire részleges községi zárlatot rendelt el:

- a város Szigetköz területére eső részei,

- Győr-Sziget városrész,

- Pinnyéd városrésztől délre folyó Rábca-ágtól északra eső terület,

- a városon áthaladó 1-es számú főűt Rába-híd és Szeszgyár utca közötti szakaszától északra eső városrész,

- a Szeszgyár utca-Kandó K. utca-Hűtőház u. vonalától északra, valamint a 813-as főút vonalától nyugatra eső városrész.

A községi zárlat alatt álló területről tilos:

- méheket és betegség terjesztésére alkalmas anyagokat, méhészeti berendezési tárgyakat (kaptár, keret, lép, viasz, méhészeti eszközök, stb.) kivinni,

- vándoroltatni,

- a községbe méheket bevinni,

a méhészeteket a tulajdonoson, méhegészségügyi felelősőn, hatósági állatorvoson kívül látogatni.

A községi zárlat alatt álló valamennyi méhészet méhcsaládját - nyúlós költésrothadás szempontjából - a méhegészségügyi felelősnek meg kell vizsgálni.

A községi zárlat addig tart, míg egyetlen méhészet is helyi zárlat alatt áll (a megbetegedés jelentkezése után kedvező esetben legkorábban 60 nap múlva oldható fel a helyi zárlat).

További információt az illetékes állategészségügyi hatóságnál kérhetnek a 96/795-091 telefonszámon.

Szúnyoggyérítés

2019-05-17 Tisztelt Lakosság!

A légi kémiai védekezés 2019. május 29-én a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában. Tartaléknapok: 2019. május 30-31.
A földi kémiai védekezés 2019. május 30-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2019. május 31-június 01.

Intézze önkormányzati ügyeit elektronikusan

2019-04-26 Intézze önkormányzati ügyeit elektronikusan!

Kényelmes és gyors megoldás nyújt a bárhonnan elérhető Önkormányzati Hivatali Portál

Házasságkötés, gyermekszületés, építkezés, autóvásárlás, vállalkozásindítás, mind-mind fontos és örömteli, ugyanakkor kétségtelenül hivatalos ügyintézéssel is járó események. Januártól már minden magyarországi településen, így nálunk is elérhető az Önkormányzati Hivatali Portál szolgáltatás, amelyen keresztül online, akár a saját nappalinkból is kényelmesen és gyorsan intézhetők az önkormányzati hivatali ügyek a hét minden napján. Így életünk kisebb-nagyobb eseményei és azok adminisztrációs feladatai is sokkal könnyebbé válnak.

Évente számos hivatalos ügyben keressük fel a helyi önkormányzatot, a hivatali látogatások száma pedig tovább nő életünk nagy pillanatainál. Anyakönyvi kivonat kiállítása, gépjármű-és építményadó bejelentés, szociális támogatási kérelem benyújtása, szálláshely nyilvántartásba vétel, iparűzési adó bevallás és még sorolhatnánk azon tevékenységeket, melyek általánosan a személyes ügyintézések közé tartoznak és automatikusan a hosszú sorban állás jut róla eszünkbe. Ez a kép azonban 2019-től teljesen megváltozik, mert az Önkormányzati Hivatali Portálon keresztül már egyre több ügyet elektronikusan is intézhetünk, amikor időnk engedi, akár a vasárnapi ebéd után is.

Az e-ügyintézés országosan egységes ügymenetet biztosít és ahogy a személyes ügyfélfogadásnál megszokhattuk, úgy a digitális térben is végig vezet minket a jól ismert folyamatokon. Első lépésben saját magunk beazonosítása történik, majd a lakossági és vállalkozási ügyintézés kiválasztása, ezt követően pedig a szükséges adatok megadása. Mindezt a legnagyobb biztonság mellett, gyorsabban, átláthatóbban és papírmentesen, vagyis környezetkímélőbb módon tehetjük, mint korábban.

Az Önkormányzati Hivatali Portálon keresztül bejelentkezett felhasználók számos helyi lakossági, ipari, kereskedelmi, szociális vagy adóügyet indíthatnak, az online űrlappal nem rendelkező ügyek esetén pedig az e-Papír szolgáltatást lehet igénybe venni.

Az e-ügyintézést választókat a belépést követően azonosítja a rendszer és az űrlapok általános adatai automatikusan kitöltésre kerülnek, rövidítve így a ráfordított időt. A felhasználók bármikor nyomon követhetik az általuk elektronikusan indított helyi önkormányzati ügyeket, így pár kattintás után megismerhetik a folyamatok aktuális állapotát és megnyithatják a lementett űrlapokat.

A gyorsabb ügyintézést támogatja, hogy a lakosság mellett a vállalkozások is kényelmesen teljesíthetik adóbevallással kapcsolatos ügyeiket és távolról is lekérhetik helyi adóegyenlegüket és aktuális folyamataik státuszát.

Az Önkormányzati Hivatali Portál a https://e-onkormanyzat.gov.hu weboldalon érhető el, melyet településünk weboldalán is megtalálnak.

Önkormányzati ügyek. Mindenkinek. Bárhonnan.

A sorban állás a múlté, intézze ügyeit mostantól online!

Az online elérhető Önkormányzati Hivatali Portál nemcsak magánszemélyeknek, hanem a vállalkozásoknak is megkönnyíti a mindennapjait. Az e-ügyintézési felületen keresztül az ország bármelyik pontjáról, gyorsan és kényelmesen intézhetők az önkormányzati ügyek. Az elektronikus ügyintézést választók így nemcsak a sorban állás miatti bosszankodástól kímélik meg magukat, hanem támogatják a papírmentes és környezetkímélő ügyintézést is.

Egy új vállalkozás elindítása, vagy egy meglévő adminisztrációs feladatainak teljesítése mellett nehéz a rohanó hétköznapok során még az önkormányzati hivatalt is útba ejteni. Szerencsére manapság erre már nincs feltétlenül szükség, hiszen van olyan digitális tér, amelyre belépve egyre több helyi hivatali ügy elintézhető. Az Önkormányzati Hivatali Portálon keresztül lakossági, ipari, kereskedelmi, szociális ügyek sora indítható és egyszerűen nyomon követhető.

A portál segítségével a papír alapú, személyes megjelenést igénylő ügyintézés helyett az ország bármely pontjáról, bármikor, kényelmesen, online is intézhetők akár a magán és vállalkozói helyi adóügyek is.Adóigazolás kérhető, túlfizetés esetén átvezetés és visszatérítés kezdeményezhető, gépjármű-, illetve termőföld adó jelenthető be, valamint helyi/önkormányzati adó- és értékbizonyítvány igénylésre is van mód. A helyi iparűzési adó bevallása a portál segítségével szintén könnyűszerrel megoldható, függetlenül attól, hogy általános vagy ideiglenes tevékenységről van szó.

Az elektronikus ügyintézésnek köszönhetően jelentősen megrövidül a helyi adóbevallásra fordított idő. A lakosság mellett a gazdálkodó szervezetek is kényelmesen teljesíthetik helyi adóbevallással kapcsolatos kötelezettségüket, és lekérhetik helyi adóegyenlegüket. Az online rendszerbe való belépést és személyes azonosítást követően ismét időt takarít meg a rendszer a felhasználónak, ugyanis közhiteles nyilvántartásokban meglévő személyes adatok már automatikusan kitöltve jelennek meg az űrlapokon.

Az online ügyintézési felületen közel félszáz különféle ügy indítható, többek között ipari és kereskedelmi, hagyatéki, birtokvédelmi, valamint szociális, sőt az Önkormányzati Hivatali Portálról is közvetlen linken elérhető, az úgynevezett e-Papír szolgáltatás (epapir.gov.hu) segítségével szinte bármilyen egyéb ügy is benyújtható elektronikus úton. A bejelentkezett felhasználók bármikor nyomon követhetik az általuk indított helyi önkormányzati ügyeket, így pár kattintás után megtekinthetik, hol tart az adott ügy, illetve az előzetesen már kitöltött űrlapjaikat is könnyedén elérhetik.

Az Önkormányzati Hivatali Portál az https://e-onkormanyzat.gov.hu weboldalon és településünk weboldalán is elérhető.

Óvodai beiratás

2019-04-11 Kedves Szülők!

A Győrladaméri Bóbita Óvoda és Bölcsőde felvételt hirdet óvodás korú gyerekek számára.
Beiratkozás helye: Győrladamér, Petőfi tér 1/A
Beiratkozás ideje: 2019. április 24-25.
Nyitvatartási időben reggel 7-től délután 1/2 5-ig
Az óvodai jelentkezéshez szükséges okmányok a következők:
- a szülő és a gyermek személyi azonosítóját és lakcímét igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya)
- tartózkodási engedély (állandó lakcím hiányában)
- a gyermek személyi igazolványa vagy születési anyakönyvi kivonata
- a gyermek TAJ kártyája
2019. április 24-én nyílt délutánt tartunk, melyre szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket a gyermekükkel együtt délután 3 órától 4 óráig.

Bezár a hulladékudvar a húsvéti ünnepek idejére

2019-04-11 Tisztelt Lakosság!

A GYHG Nonprofit Kft. értesíti a lakosságot, hogy a kezelésében lévő győrzámolyi hulladékudvar a húsvéti ünnepek ideje alatt: 2019. április 19-22. között zárva tart.

Közösség