GYŐRLADAMÉR
község hivatalos honlapja

Lakossági tájékoztató - Egészségház

2020.10.01 14:26

Tisztelt Lakosság!

A félreértések elkerülése végett ezúton is szeretném Önöket tájékoztatni arról, hogy mi történt, történik az orvosi rendelőnkkel.

2017-ben az akkori vezetés 50 millió forintos támogatást kért és kapott is, ahhoz, hogy felépítse az új orvosi rendelő épületét.
A kivitelező cég a főfalakig jutott el, ezt követően alvállalkozókat is bevont a folyamatokba.
Sajnos az alvállalkozók nem a kiviteli tervek szerint végezték el a feladatukat, így az épület sem statikailag, sem műszakilag nem felel meg a pályázati szempontoknak.

2019. októberében alakult meg az új testület. Szakértők bevonásával és statikusok véleményét kikérve az építkezés leállításra került, ugyanis többek között a tetőszerkezet sem az eredeti kiviteli tervek alapján készült el. Ezt követően a kivitelező cég csődbe ment. Az épület az építkezés 50%-nál állt le. Az addigi kifizetések az elkészült és igazságügyi szakértő által elfogadott (megfelelően kivitelezett) munkarészekkel arányban álltak.

A felelős gazdálkodás és a jogszabályok miatt a jogi lépéseket az önkormányzat megtette. Új közbeszerzési eljárás vette kezdetét, új műszaki ellenőrrel.

A szerződést megkötöttük, megkezdődik az épület bontása (ahol az szükséges), ugyanis ha nem felelünk meg a pályázati kiírásoknak a támogatás megtartása veszélybe kerül, esetleges szankciókkal, visszafizetésekkel veszélyeztetjük a projektet.

A célunk, hogy a kiírásoknak, jogszabályoknak megfelelően építsük fel az orvosi rendelőt, a támogatást megtartsuk, ehhez kérem türelmüket.
További kérdések esetén tisztelettel kérem Önöket, hogy hivatalos felületeken keressenek bizalommal!

Pappné Kett Adrienn
polgármester

Közösség