GYŐRLADAMÉR
község hivatalos honlapja

A rendkívüli helyzet intézkedéseiről Győrladaméron

2020.11.13 8:24

Tisztelt Lakosság!

2020.11.11. megjelent Magyar Közlönyben olvashattunk a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről, amely a Miniszterelnök hétfői bejelentéseit konkretizálja.
A rendelet teljes terjedelmében az alábbi linken olvasható: https://magyarkozlony.hu/.../e35363d964683da1.../megtekintes
A rendelet betartását kérve tájékoztatjuk Önöket, hogy az Önkormányzati Hivatalban a személyes ügyfélfogadás szünetel, kérdéseikkel kereshetnek ezután is bennünket:
• telefonon (06-96/352-016) és a
• honlapunkon megadott elérhetőségeken - ügyintézéstől függően - az ott megadott e-mailcímeken állunk rendelkezésükre!
Az iskola, óvoda és bölcsőde a megszokott rend szerint nyitva tartanak, a speciális védelmi intézkedéseket az adott intézmény vezetője határozza meg. A településünkön működő intézményekben (iskola, óvoda, bölcsőde) maradtak az elmúlt időszakban meghatározott belépési és egyéb korlátozások.
A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek.
Panasz esetén hívják az alábbi telefonszámokat
- Gyermekorvos: Dr. Kelemen Ágnes 06-70/451-0108
- Felnőtt háziorvos: Dr. Környei Miklós 06-70/ 317 - 9519
A rendszer túlterhelt, így kérjük, hogy csak indokolt esetben telefonáljanak és legyenek türelmesek, egymás utáni hívások nehezítik a zökkenőmentes ellátást.
Sokan érdeklődnek a sportolási lehetőségek iránt. Az egyéni szabadtéri sportok (pl. futás, kerékpározás, séta) gyakorlása továbbiakban is engedélyezett, valamint a versenyszerűen sportolók sem korlátozhatóak e tevékenységükben.
Folytatódhatnak az egyesületek, klubok edzései, ha versenyszerű a sportolás célja. A Sport törvény 1. § (3) bekezdése értelmében versenyszerűen sportoló (a továbbiakban: versenyző) az a természetes személy, aki a sportszövetség által kiírt, szervezett vagy engedélyezett versenyeken, vagy versenyrendszerben vesz részt.
A Sportegyesületünk igazolt játékosai a saját sportági szövetségük előírásait is figyelembe véve folytathatják tevékenységüket a sportcsarnokban. Az amatőr csapatok, egyéb csoportok számára azonban a sportcsarnok használata a vonatkozó jogszabályi előírások miatt nem megengedett.
Nehéz időszak előtt állunk, ezért kérek mindenkit a tavaszi időszakhoz hasonlóan a felelősségteljes magatartásra!
Ha egyedül élő, segítségre szoruló emberről tudnak vagy tudomása van ellátatlan emberekről, keressen bennünket, segítünk!
Vigyázzunk egészségünkre és egymásra!
Kelemen Dóra Pappné Kett Adrienn
jegyző polgármester

Közösség