GYŐRLADAMÉR
község hivatalos honlapja
28 oC / közepesen felhős
11.16 km/hNY/ÉNY-i szél

Európai Diáksport Napja + Őszi erdei iskolai nap 2017.szept.29.

2017.10.09 18:02

Intézményünk az idei tanévben is csatlakozott az Európai Diáksport Napjának eseményeihez, és őszi erdei iskolai napot is szervezett. Ezek keretében sok sportos program és érdekes előadás is szerepelt. 

A reggel közös bemelegítéssel kezdődött az iskola udvarán, amit a 2017 méter futás követett a faluban. Legtöbben a távot futva teljesítették, de akadtak olyanok is, akik kerékpárral vagy rollerrel tették meg a kijelölt szakaszt. Segítségünkre voltak a polgárőrök is, akik jelenlétükkel biztosították a biztonságos futást, melyet ezúton is köszönünk. 

A tízórai elfogyasztása után iskolánk diákja és tanárai solymász bemutatón vettek részt a focipálya területén. A budapesti állatkert solymásza sok különleges madarat hozott el számunkra: sólyom, harris héja, maláj bagoly és vadászgörény bemutatót is láthattunk. A bemutatón sok érdekes dolgot megcsodálhattunk és részletes ismertetőt hallhattunk ezekről az állatokról. 

Ezt követően az osztályok gyalogos- ill. kerékpártúrára indultak a környéken. 

A délutáni programok sorát a Csiki Labdarúgó Emléktorna zárta, amely 8. alkalommal került megrendezésre intézményünkben. Ennek keretében diákok, tanárok, családtagok és barátok együtt emlékeztek meg iskolánk egykori tanulójáról, Csiki Arnoldról. Köszönjük a vendég iskolák, Győrzámoly és Dunaszeg részvételét. Továbbá köszönjük Szabó Tibor edzőnek a torna mérkőzésinek lebonyolítását. 

Köszönet a szervezőknek: Nyersné Kiss Hajnalkának, Vargáné Molnár Mártának és Szakács Évának.

Közösség