GYŐRLADAMÉR
község hivatalos honlapja

Befejeződött a napelemek telepítése

2015.10.28 13:51

Győrladamér Község Önkormányzata elkötelezett a környezetvédelem és a fenntarthatósághoz hozzájáruló beruházások mellett, ezért az óvodán működő rendszer sikere okán pályázatot nyújtott be a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-2014-4.10.0/N Fotovoltaikus rendszerek kialakítása című konstrukciójára annak érdekében, hogy napelemes villamosenergia termelő rendszereket telepítsen az Európai Unió támogatásával az Önkormányzati Hivatal épületére, az iskolára és az óvoda konyhájára.

A pályázatunkra vonatkozóan támogató döntést kaptunk, ennek eredményeként 20 847 700 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk el, mely önrész nélkül, 100% támogatással biztosítja a beruházás megvalósulását.

A telepítésre kerülő összesen közel 27 kW csúcsteljesítményű napelemes rendszerek segítségével 27 000 kWh villamos áramot fogunk évente termelni, ezzel csökkentve az intézmények hálózatról vásárolt villamosenergia fogyasztását. Beruházásunk hozzájárul a környezetvédelemhez is, mivel csökkenti az üvegház hatású gázok kibocsátását: évente több mint 25 tonna CO2-kibocsátást kerülünk el.

A napelemes rendszerek a szolgáltató hálózatára csatlakoztatva működnek, így azon időszakokban, amikor a fogyasztásunk alacsonyabb, mint a termelés, a hálózatra betápláljuk a villamos energiát.

A projekt kivitelezése, teljes megvalósítása 2015. október 31-ig befejeződik, ezt követően a rendszerek beüzemelésre kerülnek.

Célunk a beruházással a környezettudatos gondolkodás, fenntarthatóság terjesztése is, így a rendszerek természetesen minden érdeklődő számára megtekinthetők, megismerhetőek.

A napelemek elhelyezése befejeződött az iskola, az óvoda, és a Polgármesteri Hivatal udvarán található melléképületek tetőfelületén. Közösség