GYŐRLADAMÉR
község hivatalos honlapja

TOP-4.1.1-15 „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése”

2017.12.13 11:19

Győrladamér községben a háziorvosi, a házi gyermekorvosi praxis és a védőnői szolgálat fejlesztése valósul meg egy új orvosi rendelő megépítésével. A projekt célja, hogy a megfelelő infrastrukturális ellátottsági szintű egészségügyi intézmény szolgáltatásai hozzáférhetővé váljanak. A település folyamatosan bővülő lélekszáma megkívánja az életminőség javítását és a szolgáltatások színvonalának emelését. A könnyű elérhetőség érdekében az ingatlan a település központi részén (a Hivatallal szemben), a Táncsics Mihály utca és a Szent István utca kereszteződésében elhelyezkedő önkormányzati telken valósul meg (9173 Győrladamér, Szent István út 39.).

Pályázati konstrukció: TOP-4.1.1-15 „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése”

Projekt azonosítószáma: TOP-4.1.1-15-GM1-2016-00013

Projekt címe: Orvosi Rendelő építése Győrladamér községben

Kedvezményezett neve: Győrladamér Község Önkormányzata

Kedvezményezett címe: 9173 Győrladamér, Szent István út 41.

Konzorciumi partner: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzati Hivatal

Elnyert támogatás:: 64.500.000 Ft 

Támogatás intenzitása: 100 %

Finanszírozó alap: ERFA

Projekt célja és tartalma: Győrladamér községben a háziorvosi, a házi gyermekorvosi praxis és a védőnői szolgálat fejlesztése valósul meg egy új orvosi rendelő megépítésével. A projekt célja, hogy a megfelelő infrastrukturális ellátottsági szintű egészségügyi intézmény szolgáltatásai hozzáférhetővé váljanak. A település folyamatosan bővülő lélekszáma megkívánja az életminőség javítását és a szolgáltatások színvonalának emelését. A könnyű elérhetőség érdekében az ingatlan a település központi részén (a Hivatallal szemben), a Táncsics Mihály utca és a Szent István utca kereszteződésében elhelyezkedő önkormányzati telken valósul meg (9173 Győrladamér, Szent István út 39.).

A 220 m2-es, komplex szolgáltatást nyújtó egészségház megépítésével több egészségügyi szolgáltatás integrálására nyílik majd lehetőség. A fejlesztés illeszkedik a község esélyegyenlőségi programjához.

A beruházás megvalósulásával csökkenek az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés egyenlőtlenségei. A prevenciós programok segítségével pedig aktív, egészséges, összetartó helyi közösségek alakulnak ki, valamint a fogyatékkal élők, az idősek életminősége és szemléletformálása is megtörténik a projekt részeként.

Közreműködő szervezet: Magyar Államkincstár Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága

Projekt  műszaki átadás-átvétele 2021.06.24-én megtörtént

A projekt 100 %-os készültégi fokához tartozó fényképek az alábbiakban megtekinthetőek.

Közösség